Over slapen

Ik heb last van rugklachten en wil een nieuw slaapsysteem kopen.

Een goed slaapsysteem verhoogt uw comfort tijdens de nacht. Een ergonomisch verantwoord slaapsysteem zorgt ervoor dat uw wervelkolom over de volledige lengte optimaal ondersteund wordt. Een goed slaapsysteem van De Bedden kan rugklachten verlichten en u weer een goede nachtrust bezorgen. 

Is mijn gewicht van belang bij de keuze van een nieuw slaapsysteem?

Ja,  het lichaamsgewicht in combinatie met de lichaamsbouw en persoonlijke voorkeuren speelt een rol in de keuze van een slaapsysteem. De bedden biedt daarvoor matrassen aan in Soft, Medium of Firm. De hardheid van een matras bepaalt of u er iets in wegzakt of er echt bovenop ligt. Bij de keuze tussen hard en zacht spelen persoonlijke voorkeuren een grote rol maar ook uw gewicht. Heeft u een gewicht tot 75kg kunt u soft kiezen , tussen 65kg en 85kg medium en boven de 85 kg firm. Als er een groot gewichtsverschil is tussen u en uw partner, kunt u twee afzonderlijke comfortklassen overwegen.

Is mijn lengte van belang bij de keuze van een nieuw slaapsysteem?

De ideale lengte van uw slaapsysteem is uw lichaamslengte plus 10 cm. Voor een verstelbare bodem geldt plus 20 cm. Daarom biedt De Bedden matrassen en bodems in de standaardlengte 200 cm, en in de buitenmaten 210 of 220 cm. 
Indien er een groot lengteverschil is tussen u en uw partner, stemt u uw bed het beste af op de langste partner.

Kan ik ook alleen mijn matras of bodem vernieuwen?

Als algemene regel geldt dat matras en bodem bij elkaar horen. De producten worden ook ontwikkeld om samen gebruikt te worden en zo een ideaal comfort te bieden. Matrassen en bodems gaan gemiddeld 10 jaar mee. Daarna voldoen ze niet meer aan de hygiënische en mechanische eisen die aan een goed slaapsysteem worden gesteld. Ze geven niet meer de juiste ondersteuning en dit kan de kwaliteit van uw nachtrust nadelig beïnvloeden. Indien u alleen uw matras vernieuwt, zal de povere kwaliteit van uw bodem het effect van de nieuwe matras teniet doen, en vice versa.

Wat is de ideale temperatuur in mijn slaapkamer?

In de slaapkamer mag het niet te warm of te koud zijn. Bij een temperatuur van ongeveer 17 graden slaapt u het best. Zorg ervoor de temperatuur constant te houden. Zorg voor voldoende frisse lucht en maak de slaapkamer zo donker mogelijk. Dat bevordert de aanmaak van melatonine, ook wel 'het slaaphormoon' genoemd. En dan komt de slaap vanzelf...

Hoe zorg ik ervoor dat ik het niet te koud en niet te warm krijg in bed?

Behalve de juiste temperatuur in uw slaapkamer, speelt ook de kwaliteit van uw bed een rol. Het menselijk lichaam geeft immers continu warmte af. Het warmte-isolatievermogen van een bed wordt voornamelijk bepaald door het interieur van de matras. Wie het snel warm heeft, kiest bijvoorbeeld het beste voor een goed ventilerende pocketverenmatras. Ook de comfortklasse van de matras kan een rol spelen bij het warmtegevoel. Wie het snel warm heeft, kan overwegen om een stevigere matrasuitvoering te kiezen. Ook de keuze van een goed ventilerend dekbed kan een grote rol betekenen of u behaaglijk slaapt. Een goedkoop synthetisch dekbed zal snel klam en zweterig aanvoelen.

Wat is de invloed van vocht op mijn slaapkamer?

Ieder mens verliest per nacht een kwart tot een halve liter vocht. Gedeeltelijk gebeurt dit via de adem en voor circa 60% via de huid (transpiratie). Een groot deel van deze 60% blijft achter in uw bed (beddengoed en matras) en moet dagelijks ontsnappen. Sla daarom iedere dag, na het opstaan, uw dekbed of dekens geruime tijd open, zodat het vocht kan ontsnappen. Lucht uw slaapkamer door het open zetten van het buitenraam. Circa 20 minuten per dag is voldoende. En zoek de juiste balans tussen isolatie, verwarming en ventilatie om de nare gevolgen van teveel vocht in uw slaapkamer tegen te gaan. Zo voorkomt u condensatie en schimmelvorming aan de onderzijde van uw matras.

Hoe belangrijk is een hoofdkussen?

Een gezonde en comfortabele nachtrust houdt niet op bij de bodem en de matras. Een goede ondersteuning van uw hoofd en nek is van essentieel belang. Uw hals- en nekwervels moeten in een rechte lijn met uw ruggenwervels liggen. Zo vermijdt u specifieke nekklachten. Kussens bestaan er in verschillende soorten en maten en zijn dus erg belangrijk in een goed slaapsysteem.

Hoe onderhoud ik mijn matras?

Regelmatig draaien en keren van uw matras bevordert de levensduur van de matras, of uw matras is niet keerbaar dan hoeft deze niet gedraaid te worden. Zorg voor een goed ventilerende matrasdrager en gebruik eventueel een matrasdek op de matrasdrager voor extra bescherming en comfort. Geringe contourvorming is normaal als gevolg van gebruik en wijst dus niet op kwaliteitsverlies. Sommige matrassen zijn op een speciale manier opgebouwd dat je ze niet meer hoeft te draaien en keren. Bijvoorbeeld de matrassen van Auping en Tempur.

Merken

                                
                              

uw zekerheid

CBW erkend: Biedt veel voordelen, maar vooral zekerheid!
Betalen
met iDEAL